Mazzelen

De vaccinatiegraad tegen mazelen is te ver omlaag gezakt, liet het RIVM onlangs weten. Tijd om het vaccineren weer eens kritisch te beschouwen.

De afgelopen decennia is mazelen vooral een relatief milde kinderziekte geworden” Dit spreekt veel mensen aan. Mazelen is nu eenmaal gewoon een kinderziekte en dan nog relatief mild ook. Waarom zou je je kind dan iets laten inspuiten om te voorkomen dat je kind die milde kinderziekte krijgt.

Het is typisch iets wat je zelf kunt beslissen en typisch een beslissing waarbij je de neiging hebt om geen actie te ondernemen. Want als je goed rondstruint op internet, kun je zien dat kinderen die ingeënt zijn toch mazelen kunnen krijgen. Het gaat dan op kleine aantallen, maar het kan.

En dat inenten zelf dan? “Na vaccineren ontstaat er verminderde weerstand en verhoogde vatbaarheid”, of “Kinderen ontwikkelen autisme na de inenting”, Dat zijn hardnekkige fabels. Maar hoe weet je dat? Want de webpagina’s zien er zo betrouwbaar uit. “Mijn zoon was tot 2, 3 jaar heel normaal, maar na zijn laatste vaccinatie had ik een kind met autisme en pdd nos.” Het is te vinden op de site van de Vaccinatieraad, een erg betrouwbaar klinkende naam.

Vroeger vertrouwden we officiële instanties en dokters, maar dat vertrouwen is niet meer vanzelfsprekend. We hebben meer vertrouwen in mensen zoals wijzelf. Die hebben geen financieel belang om te pleiten voor vaccinatie.

“a persoon like yourself” bijna net zo betrouwbaar als een academicus

Mazelen als kinderziekte klinkt onschuldig, maar mazelen kan ernstige complicaties geven, zoals longontsteking en hersenontsteking. Van de kinderen die mazelen krijgen, krijgt 4-6% een longontsteking. Een op de duizend kinderen kan ernstige hersenschade oplopen door mazelenhersenontsteking. En inderdaad kan in zeldzame gevallen een gevaccineerde mazelen krijgen, maar verschijnselen van deze mazeleninfectie zijn veel milder dan bij een ongevaccineerde.

Die ernstige complicaties komen gelukkig meestal niet voor. Dat geldt overigens ook voor het dragen van gordels en het dragen van een valhelm op de motor. Bij de meeste ritjes gebeurt er niets, dus hoef je ook niets te doen.

Bovendien willen die farmaceuten geld verdienen en gaan ze over lijken. Misschien toch goed om te weten dat die hardnekkige fabel over de relatie met autisme de wereld in gebracht is door een arts die betaald werd door advocaten die een schadevergoeding wilden hebben voor een kind dat autistisch was. Hij had bovendien een alternatieve vaccinatie gepatenteerd. Het tijdschrift, waarin het oorspronkelijke artikel is verschenen, heeft dit artikel terug getrokken omdat de schrijver het onderzoek onjuist had uitgevoerd. Het is na te zoeken op diverse academische sites. Er is veel onderzoek en de overheid heeft geen financieel belang om kinderen te laten inenten.

De mensen die hun kinderen niet laten inenten en die geen probleem ondervinden mazzelen dus. Dat is bij de meeste inent weigeraars het geval. Maar als je niet zoveel mazzel hebt, zijn de consequenties zwaar.

Toch maar in laten enten dus….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *